ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν είναι στις ευάλωτες ομάδες, λέει ο Σύνδεσμος

29 Ιουνίου 2023, 20:26

images

Ο Παγκύπριος Σύνδέσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σε αντίθεση, όπως αναφέρει, με "τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος σε δηλώσεις αναφορικά με την παύση επιδότησης στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιρεί από το μέτρο παύσης, τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στις οποίες συμπεριλαμβάνει και τους μονογονιούς".

"Οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ανάμεσα στις 30.000 μονογονεϊκές οικογένειες, περίπου οι 500 είναι ενταγμένες στην Οικιακή Διατίμηση με Κώδικα 08, όχι με την ιδιότητα του μονογονιού, αλλά με την ιδιότητα του λήπτη Ε.Ε.Ε" αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Προσθέτει ότι το αίτημα ένταξης των μονογονεϊκών οικογενειών στην Οικιακή Διατίμηση με Κώδικα 08, έχει σταλεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων για πρώτη φορά το 2016, ενώ ο Σύνδεσμος επανέλαβε την αποστολή του αιτήματος το 2020 και το 2022, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ΑΗΚ, ΡΑΕΚ, Υπουργείο Εμπορίου, Υπουργείο Εργασίας και Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, χωρίς να λάβει μέχρι και σήμερα καμία απάντηση ή πρόσκληση για διαβούλευση του αιτήματος.

"Μετά την κατάργηση επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ΑΗΚ, θεωρούμε άμεσα αναγκαία την ένταξη των μονογονεϊκών οικογενειών στην Οικιακή Διατίμηση με Κώδικα 08, με εισοδηματικά κριτήρια, όπως ακριβώς συμβαίνει στις πενταμελής ή πολύτεκνες οικογένειες" αναφέρεται.

Δυστυχώς, καταλήγει ο Σύνδεσμος, παρατηρούμε ότι ούτε και στο Σχέδιο Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική στήριξης της μονογονεϊκής οικογένειας.



Σχετικά Άρθρα