ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οφέλη πανδημίας στις διαδικτυακές πωλήσεις

12 Απριλίου 2022, 06:00

images

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν ή αύξησαν τις πωλήσεις των προϊόντων τους στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας για το 2020 σημείωσε η Κύπρος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δείχνουν πώς αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους περιορισμούς των μέτρων για τον έλεγχο του Covid-19τ, το ποσοστό της Κύπρου ανέρχεται στο 23% ακολουθώντας τη Μάλτα που κατέχει την πρωτιά με 32% και προσπερνώντας την Πορτογαλία που κατέχει το 21%.

Αντιθέτως, το χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Γερμανία (5%), η Πολωνία (6%) και η Σλοβενία (7%).

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, το 12% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι το 2020 η πανδημία τις ώθησε να ξεκινήσουν ή να αυξήσουν τις προσπάθειες για την πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο στην προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές πωλήσεις το 2020, εξαρτιόταν από το αρχικό μερίδιο των επιχειρήσεων που είχαν ήδη ηλεκτρονικές πωλήσεις, αλλά επίσης και σε μεγάλο βαθμό στο είδος της οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

Ακόμη, το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν ή αύξησαν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις καταγράφηκε σε δραστηριότητες που σχετίζονται με καταλύματα (25%), ενώ το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών (3%).

Είναι φανερό ότι οι περιορισμοί που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας ώθησε τις επιχειρήσεις να στραφούν προς στο διαδίκτυο ως ένα μέσο πωλήσεων υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που η ψηφιακή τεχνολογία κατάφερε να τους δώσει όπως η οικονομική ανθεκτικότητα και επιβίωση των επιχειρήσεων.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα