ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά δείκτες ποιότητας αέρα

04 Νοεμβρίου 2022, 10:48

images

Για πρώτη φορά στην Κύπρο θεσμοθετούνται δείκτες ποιότητας αέρα και οι ενέργειες που υποχρεούνται να εφαρμόσουν οι εργοδότες και οι αυτοαπασχολούμενοι σε περιπτώσεις επεισοδίων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σήμερα  δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το Διάταγμα με τίτλο «Το περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Κώδικας Πρακτικής για Προστασία των Προσώπων στην Εργασία κατά τη Διάρκεια Επεισοδίων Σκόνης) Διάταγμα του 2022», το οποίο εκδόθηκε με βάση το άρθρο 39 του περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμου και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, στον Κώδικα γίνεται αναφορά στα Αιωρούμενα Σωματίδια, την προέλευσή τους και πως αυτά δύνανται να επηρεάσουν την υγεία των προσώπων στην εργασία που εκτίθενται σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται οι Δείκτες Ποιότητας Αέρα και περιγράφεται το Σχέδιο Διορθωτικών Ενεργειών για την εξάλειψη ή τον έλεγχο των κινδύνων πρόκλησης πιθανών προβλημάτων και τη διαφύλαξη της υγείας και ασφάλειας των προσώπων στην εργασία.

Οι Δείκτες Ποιότητας Αέρα διασυνδέονται με τα επίπεδα ρύπανσης με την Ποιότητα του Ατμοσφαιρικού Αέρα, τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και τις ενδεικνυόμενες ενέργειες προστασίας και πρόληψης. Η διασύνδεση επιτυγχάνεται με όρια και χρώματα.

Το κείμενο του Κώδικα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα