ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ στην Κύπρο

06 Ιουλίου 2023, 10:39

images

Σε εκτενή αναφορά στο κυπριακό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων προέβη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, η οποία σημείωσε "την ανάγκη αντιμετώπισης της ρητορικής που στιγματίζει, στοχοποιεί και θυματοποιεί τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας".

Η Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της, συμμετέχει στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου που διοργάνώνει η ισπανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ευρώπη.

Η κ. Προκοπίου, αναφέρθηκε "στην ανάγκη περαιτέρω συντονισμού και προώθησης κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για οικοδόμηση συμπεριληπτικών κοινωνιών, όπου τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς προκαταλήψεις, διακρίσεις, βία και αποκλεισμούς".

Τη Συνάντηση Υπουργών της Ένωσης, που έχουν την αρμοδιότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διοργάνωσε η Υπουργός Ισότητας της Ισπανίας Irene Montero και σε αυτήν συμμετείχε η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Helena Dalli.

Σημειώνεται ότι "η Κύπρος μαζί με άλλα 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψε διακήρυξη με την οποία καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειες της για εφαρμογή της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ζητώντας ταυτόχρονα από τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν σχέδια δράσης για χαρτογράφηση και αντιμετώπιση των διακρίσεων".

Σχετικά Άρθρα