ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ 41 ιδιωτικά νοσηλευτήρια

14 Φεβρουαρίου 2020, 06:24

images

Λήγει σήμερα η διορία  για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ιδιωτικών νοσοκομείων για να ενταχθούν στη δεύτερη φάση του συστήματος υγείας.

Ήδη, μέχρι σήμερα ο οργανισμός ασφάλισης υγείας (ΟΑΥ)  έχει λάβει 41 αιτήσεις  ενδιαφέροντος από αντίστοιχα  ιδιωτικά νοσηλευτήρια.  

Ο διάλογος μεταξύ ΟΑΥ και ιδιωτικών κλινικών θα ξεκινήσει  ξεχωριστά με την κάθε κλινική ευθύς μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας. .

Βασικό  στοιχείο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΑΥ και ιδιωτικών κλινικών, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, είναι τα οικονομικά  δεδομένα των νοσηλευτηρίων.

Στις οικονομικές καταστάσεις, όπως είπε στο YgeiaWatch ο κ. Παπακωνσταντίνου,  θα πρέπει  να περιλαμβάνονται ο όγκος εργασίας  για το 2018,  ο κύκλος εργασιών σε πράξεις, αλλά και σε αμοιβές  των γιατρών που είχαν λάβει τη χρονική αυτή περίοδο,  ώστε να αξιολογηθούν με βάση τη φόρμουλα που έχει συμφωνηθεί και προβλέπεται  στο γενικότερο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι ο διάλογος θα καταλήξει  αισίως με όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς, όπως είπε,  υπάρχει μεγάλη διάθεση των κλινικών να ενταχθούν στο σχέδιο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν οι λύσεις  για να ξεκινήσει απρόσκοπτα και η δεύτερη φάση του ΓεΣΥ με τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών» παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημείωσε ότι με τη συμμετοχή των 41ιδιωτικών κλινικών θα καλυφθούν επαρκώς όλες οι επαρχίες.

Ο διευθυντής του ΟΑΥ επεσήμανε ότι θα πρέπει όλα τα ενδιαφερόμενα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να αποστείλουν  έγκαιρα τα οικονομικά τους στοιχεία, όπως προβλέπει και η σχετική συμφωνία με το ΠΑΣΙΝ , για να ξεκινήσει επί της ουσίας ο διάλογος.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι «οι διαπραγματεύσεις των δύο μερών δεν θα είναι εύκολες καθώς όπως εξήγησε το κάθε ιδιωτικό  νοσηλευτήριο  έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε  υπόψη χωρίς ασφαλώς να υπερβούμε τον προϋπολογισμό μας»

Υπενθύμισε ο  ότι αμέσως μετά την 1 Ιουνίου του 2020 το σύστημα υγείας θα μπει σε ακόμη πιο δύσκολη περίοδο διότι, όπως σημείωσε, «το σύστημα θα ταλαιπωρηθεί για τέσσερις μέχρι πέντε μήνες και γι αυτό θα πρέπει όλοι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι να επιδείξουμε υπομονή».

 .

Σχετικά Άρθρα