ΟΕΒ: Άμεση ανάγκη για 600 επιπλέον νοσηλευτές
04 Αυγούστου 2026, 11:30
Την άμεση ανάγκη για ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού με περίπου 600 επιπλέον νοσηλευτές επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), επικαλούμενη νέα μελέτη ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα που εκπονήθηκε κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με την ΟΕΒ, η μελέτη επιβεβαιώνει όσα η ίδια υποστηρίζει εδώ και 2 χρόνια, ότι δηλαδή η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως αναφέρει, η ανάγκη όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, επιβαρύνοντας τους ασθενείς και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.
Η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη αποφάσεων για αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη εκκρεμότητα επηρεάζει τη δημόσια υγεία.
Παράλληλα, αναφέρει ότι τα κίνητρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την προσέλκυση σπουδαστών στη νοσηλευτική κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ωστόσο τα αποτελέσματά τους αναμένεται να φανούν σε 4-5 χρόνια από σήμερα, ενώ οι σημερινές ανάγκες απαιτούν άμεσες λύσεις.
Η ΟΕΒ έχει ήδη καταθέσει σειρά προτάσεων για την άμεση εκτόνωση του προβλήματος και υποστηρίζει ότι η μελέτη του Δρ Υφαντόπουλου και τα πορίσματα της, αφαιρούν κάθε επιχείρημα για καθυστέρηση στην εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων. Όπως σημειώνει, αναμένει αποφάσεις και άμεσες ενέργειες.
Tags: νοσηλευτές, ΟΕΒ
