ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΑΥ: Σχεδιασμός σε ένα μήνα για βελτίωση στρεβλώσεων

10 Απριλίου 2023, 18:31

images

Σχεδιασμό σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει ο ΟΑΥ σε ένα μήνα σχετικά με τις ενέργειες που χρειάζονται για τη βελτίωση της κατάστασης στα νοσηλευτήρια και τη μείωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο σύστημα υγείας στο νησί. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Σταύρος Μιχαήλ, ανέφερε ότι «συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα παρουσιάσουμε σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας ένα σχεδιασμό - με ποιον τρόπο και ποιες ενέργειες χρειάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση, να μειώσουμε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο σύστημα». 

Πρόσθεσε ότι πρόκειται να δουν με μεγαλύτερη προτεραιότητα τα σημερινά προβλήματα που υπάρχουν στα ΤΑΕΠ, τα ποιοτικά κριτήρια των νοσηλευτηρίων και τα καινοτόμα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ο ίδιος είχε ζητήσει αυτή τη συνάντηση από τον πρόεδρο μετά από την εκλογή του, για να τον ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τον οργανισμό και το ΓεΣΥ γενικότερα.

Όπως δήλωσε, «στη σημερινή συνάντηση πέραν από το ότι ήταν εθιμοτυπική συζητήσαμε ακριβώς το τι χρειάζεται το ΓεΣΥ για να βελτιωθεί και να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον Κύπριο πολίτη».

Σημείωσε επίσης ότι «ο πρόεδρος με διαβεβαίωσε για τη στήριξη που θα έχουμε από την κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε αλλαγές θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση της βελτιωμένης παροχής υπηρεσιών προς τους Κύπριους πολίτες».

Τέλος, ευχαρίστησε τον ΠτΔ και δήλωσε δημοσίως ότι θα κάνει ότι μπορεί για να επιτευχθεί ο στόχος και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα