ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΑΥ: Θα παραγγελθούν κι άλλα εμβόλια γρίπης αν υπάρχει ζήτηση

12 Νοεμβρίου 2020, 12:31

images

Θα παραγγελθούν κι άλλα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης αν υπάρχει ζήτηση, πέραν της ποσότητας των 135.000 εμβολίων που είχε αποφασιστεί κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Παναγιώτης Πέτρου.

Σημείωσε ότι αύριο Παρασκευή θα παραληφθούν ακόμη 41,500 χιλιάδες εμβόλια που θα παραδοθούν στους προσωπικούς ιατρούς και παιδίατρους για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 70,000 εμβόλια σε τρεις παρτίδες ενώ αναμένονται ακόμη 24,500 εντός δύο εβδομάδων.

«Πρόκειται για διπλάσια ποσότητα εμβολίων που παραγγέλθηκαν φέτος κι αν χρειαστεί ανάγκη θα παραγγείλουμε κι άλλα. Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να αυξήσει την ποσότητα από τις υφιστάμενες συμβάσεις που έχει και αναλόγως της ζήτησης που έχουν τα εμβόλια θα παραγγείλουμε κι άλλες ποσότητες δεδομένου ότι χρειάζεται να τις φέρουμε», είπε ο κ. Πέτρου.

Εξήγησε ότι λόγω της αυξημένης παγκόσμιας ζήτησης, δεν υπήρχε η δυνατότητα παράδοσης όλης της ποσότητας εμβολίων σε μία παράδοση και ως εκ τούτου η παράδοση των εμβολίων γίνεται τμηματικά. Πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις γίνονται με δυσκολία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέχρι σήμερα, ανέφερε, έχουν εμβολιαστεί 65,000 άτομα που ανήκουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα.

Πέρσι είχαν παραγγελθεί 88.000 εμβόλια, από τα οποία τα 5.000 δεν είχαν ζητηθεί.

Σχετικά Άρθρα