ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο υψηλότερος αριθμός νέων νοσηλειών λόγω κορωνοϊού μετά τον Απρίλιο στη Γαλλία

27 Οκτωβρίου 2020, 08:21

images

Τα νοσοκομεία στη Γαλλία δέχθηκαν χθες 1.307 νέους ασθενείς οι οποίοι έχουν μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, στην υψηλότερη ημερήσια αύξηση μετά τις 2 Απριλίου, όταν είχαν καταγραφεί 1.607 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τα ποσοστά μολύνσεων Covid-19.

Τα στοιχεία του γαλλικού Υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι στα νοσοκομεία στη Γαλλία σήμερα νοσηλεύονται 17.784 ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό, σε σύγκριση με το ρεκόρ των 32.292 ασθενών στις 14 Απριλίου, στην αιχμή Μαρτίου-Μαίου της πανδημίας. Το υπουργείο ανέφερε επίσης 26.771 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης του ιού κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, από 52.010 χθες Κυριακή.

Τις Δευτέρες, οι απολογισμοί συνήθως καταγράφουν απότομη πτώση λόγω καθυστερήσεων στις εγγραφές κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 257, αυξάνοντας το αθροιστικό σύνολο από την έναρξη της επιδημίας σε 35.018. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε κατά 186, φτάνοντας τους 2.770. Αρκετές περιφέρειες της χώρας έχουν εφαρμόσει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία, καθυστερώντας τις μη απαραίτητες επεμβάσεις για να δημιουργήσουν χώρο στις ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 και ακυρώνοντας τις άδειες του προσωπικού.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι γαλλικές αρχές αναζητούν επιλογές επιπλέον αυστηροποίησης των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του χρόνου ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 6:00 τα ξημερώματα, επιβάλλοντας κατ’ οίκον περιορισμό στους πολίτες τα σαββατοκύριακα, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια καθώς και το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.409 φθάνοντας τα 449.275, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, άλλοι 42 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.098 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα διατάξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί και τον περιορισμό του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων λιανικής τις Κυριακές ως μέρος αυστηροποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των μολύνσεων COVID-19, ανακοίνωση οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Ρομάν Πριμούλα, έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη. Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους ή οικογενειακές επισκέψεις. Τα καταστήματα λιανικής που εξακολουθούν να λειτουργούν υπό τους τρέχοντες περιορισμούς θα πρέπει επίσης να κλείνουν στις 20:00 και τις Κυριακές, με εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων βενζινάδικων ή φαρμακείων.

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από είκοσι την προηγουμένη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας σήμερα, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν "εισαγόμενα". Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 50 από 161 την προηγουμένη, εν μέσω κύματος μολύνσεων χωρίς συμπτώματα στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές στη Σιντζιάνγκ έκαναν λόγο από πλευράς τους για τον εντοπισμό 26 ασυμπτωματικών φορέων. Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των μολύνσεων από τον κορωνοϊό που ανακοινώνει. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.826 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 88 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει τους 26.043. Οι μολύνσεις μειώθηκαν κάτω από τις εκατό, ενώ την προηγουμένη γινόταν λόγος για 119 περιπτώσεις, παρέμειναν πάντως σε διψήφιο επίπεδο καθώς εντοπίστηκαν μικρές εστίες στη Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, καθώς και άνθρωποι που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί αφού έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Τα 24 από τα κρούσματα είναι κάτοικοι της Σεούλ και 27 της Κιόνγκι.

Το προηγούμενο 24ωρο διαπιστώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 460 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός ανέρχεται στο 1,77%. Στον αντίποδα, ακόμη 76 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν πλήρως, με το σύνολό τους να φθάνει τους 23.981 ή το 92,08% των περιπτώσεων μόλυνσης.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 4.166 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 247 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 89.171 νεκρούς επί συνόλου 895.326 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν ωστόσο επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την Κυριακή, το μεξικανικό Υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος έως ακόμη και κατά 50.000 από τον επίσημο.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 15.726 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 263 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,4 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 157.397 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα