ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠτΔ συναντήθηκε με την Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή

06 Ιουνίου 2023, 18:15

images

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παραολυμπιακό κίνημα.

Μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ανδρέας Καμαρλίγκος, Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα προσπαθήσει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κυπριακό παραολυμπιακό κίνημα. 

Το βασικότερο πρόβλημα, ανέφερε ο κ. Καμαρλίγκος, είναι η αύξηση της χορηγίας που δίνεται στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ένα άλλο θέμα αποτελεί η μη ενασχόληση των ΑμεΑ με τον αθλητισμό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το 15% του πληθυσμού είναι άτομα με κάποιο είδος αναπηρίας. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγασης, «αφού η Επιτροπή δεν έχει δικό της χώρο», καθώς και στο θέμα της στελέχωσης, «αφού η Επιτροπή χρειάζεται περισσότερο προσωπικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο εργασίας».

«Μέσα στις προεκλογικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί στο θέμα της δημιουργίας Παραθλητικού Κέντρου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής. «Είναι ένα όνειρο για όλους εμάς που, αν γίνει, θα ελκύσει τους αθλητές ΑμεΑ. Αν το πετύχουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, θα είναι ένας άθλος που πιστεύουμε ότι θα είναι στολίδι για την κυπριακή κοινότητα και θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και άλλους αγώνες από το εξωτερικό», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, ο κ. Καμαρλίγκος είπε ότι «για κάποια από αυτά τα θέματα το Προεδρικό θα δώσει άμεσες λύσεις». Κάποια άλλα, συνέχισε, «θα ξεκινήσουμε να τα δρομολογούμε, διότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει ένα παραολυμπιακό στάδιο, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη». «Χρειάζονται σχέδια, χρειάζεται να εξευρεθεί χώρος, χρειάζεται να ενταχθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους κ.ο.κ.», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα