ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΟΥ ζητά επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια

17 Οκτωβρίου 2023, 13:14

images

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Τρίτη ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες, καθώς ο ΟΗΕ προειδοποίησε για μια μακροχρόνια ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δρ. Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο γραφείο του ΠΟΥ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ συναντάται σήμερα με αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων για να επιτραπεί η πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατόν.

«Έχουμε βοήθεια νότια της Ράφα και περιμένουμε να μπούμε στη Γάζα», είπε, αναφερόμενος στη διάβαση της Ράφα, η οποία ήταν ζωτικής σημασίας αρτηρία πριν από τις μάχες και τώρα είναι μια βασική οδός για την μεταφορά προμηθειών στη Γάζα.

Ο δρ Ρίτσαρντ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι 2.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Περίπου τα μισά θύματα είναι γυναίκες και παιδιά, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα