ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΟΥ καλεί την Κίνα να παρακολουθεί στενά τη θνησιμότητα από COVID

16 Ιανουαρίου 2023, 20:56

images

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέστησε στην Κίνα να παρακολουθεί την υπερβολική θνησιμότητα από την COVID-19 για να αποκτήσει μια πληρέστερη εικόνα για τον αντίκτυπο της αύξησης των κρουσμάτων.

Η Κίνα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID-19 πέθαναν στο νοσοκομείο από τότε που εγκατέλειψε την πολιτική της για μηδενικά κρούσματα τον περασμένο μήνα, κάτι που συνιστά μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα στοιχεία που κατέγραφε πριν αντιμετωπίσει διεθνή κριτική για τα δεδομένα για την ασθένεια.

«Ο ΠΟΥ συνιστά την παρακολούθηση της υπερβολικής θνησιμότητας, η οποία μας παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των επιπτώσεων της COVID-19», ανέφερε ο Οργανισμός, εξηγώντας ότι αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους έξαρσης όταν το σύστημα υγείας είναι σοβαρά περιορισμένο.

Ο ΠΟΥ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για άλλη συνάντηση με Κινέζους αξιωματούχους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τεντρός Γκεμπρεγέσιους μίλησε με τον Διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, το Σαββατοκύριακο, και σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα συνεχιστεί η συνεργασία για παροχή συμβουλών και υποστήριξη.

Σχετικά Άρθρα