ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο Κ. Μητσοτάκης στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

12 Οκτωβρίου 2021, 21:20

images

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, σημείωσε  ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει και με τις επενδύσεις της εταιρείας στην πόλη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και βάζοντας δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη.

«Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία» είπε ο κ. Μπουρλά και πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει αυτή την δυναμική.  

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», είπε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%. Στην Θεσσαλονίκη δε θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συγκινημένος και σημείωσε πως είναι μία σημαντική στιγμή για την Θεσσαλονίκη. Στην συνέχεια χαρακτήρισε τον Αλμπέρτ Μπουρλά "βέρο Θεσσαλονικιό" ο οποίος διέπρεψε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. «Ο Άλμπερτ επιστρέφει σπίτι του σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στα δύο κέντρα της Pfizer, εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. «Ένας από τους λόγους που επιλέξατε την Θεσσαλονίκη για την επένδυση είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης», σημείωσε ο πρωθυπουργό αναφέροντας την αποστροφή του Μπουρλά για το 15% των εργαζομένων που επέστρεψαν στην Ελλάδα για να εργαστούν.  

«Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης» συνέχισε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer. «Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί».

Μιλώντας για τις εγκαταστάσεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» για να συμπληρώσει: «Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».


Σχετικά Άρθρα