ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο Δήμαρχος Αθηένου συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας

23 Φεβρουαρίου 2024, 20:15

images

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον νέο Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Χριστίνας Γιαννάκη.

Σε ανακοίνωση ο Δημος Αθηενου αναφέρει πως «ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε στον Υπουργό Υγείας την απογοήτευση των κατοίκων του Δήμου Αθηένου για την αντιμετώπιση στα θέματα υγείας, αναφέροντας συγκεκριμένα τη δυσαρέσκεια για τον μη προγραμματισμό και τη συνεχιζόμενη μη σωστή χρήση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, ενός οικοδομήματος που κόστισε στο Κράτος  €4 εκ., ολοκληρώθηκε πριν πέραν των 3 χρόνων και παραμένει σε σχετική αδράνεια, παρά τις πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια». 

Αναφέρεται επίσης πως ο Δήμαρχος ζήτησε να δημιουργηθεί στον χώρο του Κέντρου Υγείας μόνιμος σταθμός ασθενοφόρων, ο οποίος θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές, ανέφερε, ενώ πρόσφατα χάθηκαν ζωές λόγω της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση και υπάρχουν σφοδρά παράπονα από τους συγγενείς. Η δημιουργία του Σταθμού στην ακριτική περιοχή Αθηένου θα βοηθήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή και θα αποσοβήσει τον κίνδυνο που διατρέχουν συνεχώς οι ανθρώπινες ζωές και ενώ «πάλι δόθηκαν πολλές υποσχέσεις, ακόμη δεν υπάρχουν αποτελέσματα». 

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος είναι η εξυπηρέτηση της περιοχής με γιατρό τα Σαββατοκύριακα και στις αργίες. 

Ο Δήμαρχος «ζήτησε την ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργού, ώστε επιτέλους να δοθούν λύσεις και να προωθηθούν σε υλοποίηση μέτρα που να επιλύσουν και τα τρία θέματα, ενώ κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Αθηένου για να δει επί τόπου την κατάσταση με το Κέντρο Υγείας και να έχει ιδίαν άποψη».

Ο Υπουργός Υγείας και η Γενική Διευθύντρια ανέφεραν ότι «κατανοούν τα προβλήματα και η κ. Γιαννάκη ανέλαβε να συζητήσει τα θέματα που εγέρθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ στην επόμενη συνεδρίασή του. Στη συνέχεια θα διευθετηθεί επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Αθηένου, μαζί με την κ. Γιαννάκη και ίσως τον ΟΚΥπΥ ώστε επιτέλους να δοθεί ώθηση για επίλυση των προβλημάτων». 

Σχετικά Άρθρα