ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέο ραντεβού ΟΣΑΚ με ΠτΔ- Δόθηκαν δεσμεύσεις

07 Νοεμβρίου 2023, 18:09

images

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΟΣΑΚ για συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση τον Ιανουάριο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην οποία παρέστησε η Υπ. Υγείας, Πόπη Κανάρη αλλά και η γενική διευθύντρια, Χριστίνα Γιαννάκη, ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «μας αφήνει ικανοποιημένους η συνάντηση με τον ΠτΔ. Έχει γίνει πλήρης ανάλυση των θεμάτων που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καλή ταύτιση απόψεων σχεδόν σε όλα τα θέματα», πρόσθεσε.

«Έχουμε δώσει καινούριο ραντεβού στις 15 Ιανουαρίου για να δούμε την ολοκλήρωση κάποιων θεμάτων που έχουν συζητηθεί. Έχουν αναλυθεί τα νομοσχέδια τα οποία ακόμα δεν έχουν προχωρήσει και έχουν μπει χρονοδιαγράμματα για να τα δούμε να προχωρούν και να μπαίνουν στη πράξη», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «έχουμε δώσει τις θέσεις μας στον πρόεδρο αναφορικά και με τα θέματα που προκύπτουν από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών για τα θέματα του ΓεΣΥ, είτε αυτά αφορούν τον ΟΚΥπΥ, είτε τους διάφορους θεσμούς που θέλουμε να αυτονομηθούν όπως είναι τα θέματα των ασθενοφόρων».

«Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέχρι το επόμενο ραντεβού και εκεί θα δούμε ξανά τα θέματα όλα για να δούμε ποια έχουν ολοκληρωθεί και ποια θα πηγαίνουν προς ολοκλήρωση», επεσήμανε.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «έχουν συζητηθεί τα θέματα που αφορούν τα νομοσχέδια για τα ασθενοφόρα, το θέμα της αρχής ηλεκτρονικής υγείας, το εθνικό ινστιτούτο καρκίνου, η δημιουργία των πανεπιστημιακών κλινικών, τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορούν την εργοδότηση στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, το θέμα του συνηγόρου του ασθενή που πρέπει να ολοκληρωθεί και για αυτό το θέμα είχαμε την δέσμευση του ΠτΔ ότι με την νέα χρονιά θα έχει κλειδώσει».

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της ιδρυματικής αποκατάστασης, της ανακουφιστικής φροντίδας και των ακτινοδιαγνωστικών κέντρων.

«Όλα αυτά έχουν συζητηθεί σε βάθος και έχουμε δώσει απόψεις και έχουμε πάρει τη δέσμευση από τον ΠτΔ και το Υπουργείο ότι θα έχουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις στην επόμενη συνάντηση», κατέληξε.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα