ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέες εξειδικευμένες εξετάσεις προσφέρει το Ακτινολογικό Τμήμα ΓΝ Λευκωσίας

13 Ιουλίου 2022, 11:22

images

Σε αναβάθμιση του λογισμικού του Mαγνητικού Tομογράφου (MRI) στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση του οργανισμού σημειώνεται ότι η εν λόγω αναβάθμιση παρέχει  την δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων ελέγχου βαθμού αιμοσιδήρωσης (iron  load) σε θαλασσαιμικούς ασθενείς, Μαγνητική Τομογραφία Μαστού, Μαγνητική  τομογραφία εντερικού σωλήνα (εντερογραφία) και Μαγνητική τομογραφία  ελαστογραφίας ήπατος.

Όπως αναφέρεται, τόσο  το ιατρικό όσο και παραϊατρικό προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος  συμμετείχε σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την άριστη παροχή  των εν λόγω εξειδικευμένων εξετάσεων.

Για  διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 22604196,  22604189 Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.

Ο  ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου  Λευκωσίας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα  οποία καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των εξετάσεων που διενεργούνται σήμερα  στην Ακτινοδιαγνωστική.

«Καίριο τμήμα του  Ακτινολογικού Τμήματος αποτελεί η Επεμβατική Ακτινολογία όπου δέχεται  ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επεμβατικών πράξεων (πέραν των 1500 ανά έτος),  με δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών στο τμήμα νοσηλείας του  Ακτινολογικού τμήματος», σημειώνεται.

Το  Τμήμα, επισημαίνει ο ΟΚΥπΥ, είναι επίσης στελεχωμένο από άρτια  καταρτισμένο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ιδιαίτερα  έμπειρο στην αντιμετώπιση οποιονδήποτε περιστατικών, καθώς για πολλά  χρόνια χειρίζεται τα βαρύτερα περιστατικά της Κύπρου τα οποία  νοσηλεύονται στο μοναδικό τεταρτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας μας.


Σχετικά Άρθρα