ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα ιδιωτική κλινική στην Αγλαντζιά

10 Δεκεμβρίου 2021, 11:33

images

Το πράσινο φως έδωσε η περιβαλλοντική αρχή για έργο που αφορά την κατασκευή και λειτουργία νέας ιδιωτικής κλινικής ημερήσιας νοσηλείας στην Αγλαντζιά.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης για το περιβάλλον, το έργο θα λειτουργεί ως μικρή ιδιωτική κλινική ημερήσιας νοσηλείας.

Το υπόγειο θα αποτελείται κυρίως από τον χώρο στάθμευσης και θα συμπεριλαμβάνει αποθήκες, χώρο υγιεινής, γεννήτρια και κομπρεσόρους.

Το ισόγειο θα λειτουργεί ως οδοντιατρείο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα αποτελείται από χώρο υποδοχής και τέσσερα οδοντιατρεία, χώρο αποστείρωσης, χώρους υγιεινής, οδοντοτεχνικό εργαστήριο, χώρο πανοραμικού μηχανήματος και δωμάτιο αιμοληψίας που θα εξυπηρετεί την κλινική ημερήσιας νοσηλείας.

Το μεσοπάτωμα θα αποτελείται κυρίως από βοηθητικούς χώρους, συμπεριλαμβάνει αποθήκες, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και τραπεζαρία προσωπικού.

Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος θα λειτουργούν ως κλινική ημερήσιας νοσηλείας. Στον πρώτο όροφο συμπεριλαμβάνονται τέσσερα δίκλινα εξοπλισμένα δωμάτια ασθενών, ιατρικά αέρια και χώρους υγιεινής.

Επίσης περιλαμβάνει αίθουσα ενδοσκοπήσεων, σταθμό νοσηλευτών και βοηθητικούς χώρους. Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, 5 γραφεία ιατρών με χώρους υγιεινής και δύο γραφεία. Στην οροφή θα τοποθετηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός και το σύστημα φωτοβολταÏκών πλαισίων.

Το έργο χωροθετείται σε αστική περιοχή στον Δήμο Αγλατζιάς σε τεμάχιο εμβαδού 494 m2 . Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και μεσοπάτωμα με εμβαδόν 917 m2 και υπόγειο χώρο στάθμευσης 400 m2 . To συνολικό ύψος του κτιρίου είναι 21 m. Το τεμάχιο εφάπτεται στην Λεωφόρο ΡΙΚ μόνο στο νότιο σύνορο . Νοτιοανατολικά του τεμαχίου βρίσκεται το Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς.

Στα γειτονικά τεμάχια υπάρχει οικιστική ανάπτυξη, περίπτερο, τράπεζα, οδοντιατρείο και μερικά άδεια τεμάχια. Στα 400 m ανατολικά βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Σε απόσταση 1 km βρίσκεται το Πάρκο Αθαλάσσας, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, το Μηχανουργείο Αστυνομίας, ξενοδοχεία, σχολεία, η στέγη συνταξιούχων ΠΑΣΥΔΥ και διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Η ανέγερση του έργου θα γίνει από την εταιρεία Quale Vita Healthcare Ltd και έχει εκτιμώμενο κόστος το €1,5 εκατ.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα