ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ν. Χριστοδουλίδης: Διορθωτικές κινήσεις στον τομέα της υγείας

28 Φεβρουαρίου 2023, 13:04

images

Προτάσεις με διορθωτικές κινήσεις στον τομέα της υγείας, εκσυγχρονισμό νομοθεσιών, επίλυση καθημερινών προβλημάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκατάστασης του ως ο νέος ΠτΔ, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την καθημερινότητα, τις οποίες είμαστε πανέτοιμοι να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε «στη σύντομη ανακούφιση των συμπολιτών μας με στοχευμένα οικονομικά μέτρα, για την επίλυση σημαντικών εργασιακών ζητημάτων που εκκρεμούν ώστε να διαφυλαχθεί η εργατική ειρήνη, για επίλυση προβλημάτων στην παιδεία, για διορθωτικές κινήσεις στον τομέα της υγείας πάντα εντός του πλαισίου του ΓΕΣΥ, για αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, για την επίσπευση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνολογικής αναβάθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, για την προαγωγή του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων».

Βελτίωση ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης έχει ορίζοντα πενταετίας με συγκεκριμένο προγραμματισμό που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες, για τις γυναίκες και για τους άντρες, για τις οικογένειες, για τους πολύτεκνους και τους μονογονείς, για τους ανάπηρους, για τους εργαζόμενους, για τους επιχειρηματίες, για τους νέους, για τους ηλικιωμένους, για τα παιδιά, για τους μαθητές και για τους φοιτητές, που αποτελούν το προζύμι για το μέλλον της Κύπρου.

«Θα είμαι ευτυχής εάν καταφέρω, μέσα από τον εκσυγχρονισμό νομοθεσιών, δομών και υπηρεσιών να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε συνολικά τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία, την αναξιοκρατία και την εξυπηρέτηση των πολιτών με βάση τις γνωριμίες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας όταν χρειάζεται να παρέμβει κάποιος για να μπορέσει ένας πολίτης να έχει το αυτονόητο: μια αναγκαία υπηρεσία υγείας, ένα επίδομα στην ώρα του, μια άδεια για να κάνει τη δουλειά του, μια θέση εργασίας».

Όπως ανέφερε, «στόχος είναι να καταφέρουμε να διορθώσουμε το σύστημα, σε όλους τους βασικούς τομείς, ώστε σε αυτό τον τόπο να μην χρωστάει κανένας σε κανένα και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους».

Υποσχέθηκε ακόμη ότι την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας, από το κυκλοφοριακό, την απουσία σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μαζικής συγκοινωνίας, την έλλειψη υπηρεσιών που να διευκολύνουν γονείς, εργαζόμενες μητέρες και ανάπηρους.

Τέλος, ο νέος ΠτΔ στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων δημόσιων σχολείων, πράσινων πόλεων, πιο ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με κέντρα αποκατάστασης, απεξάρτησης και ψυχικής υγείας.   

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα