ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπαίνουν νέοι ειδικοί ιατροί στο ΓεΣΥ

07 Αυγούστου 2019, 14:00

images

Αυξάνονται συνεχώς οι εγγεγραμμένοι παροχείς υγείας στο ΓεΣΥ με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στους ειδικούς ιατρούς.

Σε διάστημα μιας βδομάδας οι νέοι ειδικοί ιατροί του ΓεΣΥ ανήλθαν στους 29 με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 751 εκ των οποίων οι 466 προέρχονται από τον οργανισμό κρατικών υπηρεσιών υγείας.

Ο ΟΑΥ δεν παραθέτει στοιχεία για τους νέους ιατρούς που μπήκαν ή βγήκαν από το σύστημα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να ψάχνουν σε ολόκληρη τη λίστα για να τους εντοπίσουν.  Προς το παρόν ο ΟΑΥ αποφεύγει να παραχωρήσει τα στοιχεία αυτά στα ΜΜΕ που τα ζητούν, περιλαμβανομένου και του YgeiaWatch.

Συνολικά οι παροχείς που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα μέχρι και σήμερα ανέρχονται στους 2010.

Οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες και παιδιά είναι 508 εκ των οποίων οι 151 προέρχονται από κρατικά νοσηλευτήρια.

Οι παιδίατροι παρέμειναν σταθεροί στους 128 ενώ δύο νέοι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ την τελευταία βδομάδα.

Τα φαρμακεία από 591 την περασμένη βδομάδα, σήμερα ανέρχονται στα 597 και τα εργαστήρια για ιατρικές εξετάσεις στα 154.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους καταλόγους του ΓεΣΥ υπάρχουν εγγεγραμμένοι ειδικοί ιατροί από όλες τις ειδικότητες εκτός από την αλλεργιολογία και τη φυσική ιατρική και αποκατάσταση.

Οι ειδικότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ιατρών είναι οι καρδιολόγοι (91), οι ακτινοδιαγνώστες (70), οι γυναικολόγοι (66), οι γενικοί χειρουργοί (59), οι ορθοπεδικοί (55) και οι αναισθησιολόγοι με 50 εγγεγραμμένους στους καταλόγους του ΓεΣΥ.

Οι ειδικότητες με τον μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων παροχέων υγείας είναι η στοματογναθoπροσωποχειρουργική, η κυτταρολογία με μόνο ένα εγγεγραμμένο και ακολουθούν η παιδοκαρδιολογία με πέντε εγγεγραμμένους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον οργανισμό ασφάλισης υγείας όσον αφορά τις αποχωρήσεις ιατρών, μέχρι σήμερα είχαμε μόνο 1-2 περιπτώσεις προσωπικών ιατρών που αποχώρησαν και μερικές περιπτώσεις προσωπικών ιατρών και ειδικών ιατρών που εξέφρασαν πρόθεση να αλλάξουν κατηγορία από προσωπικοί ιατροί σε ειδικούς ή αντίστροφα.

Της Χρυστάλλας Ολυμπίου 

Σχετικά Άρθρα