ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μόνιμα μέτρα στήριξης των ΑμεΑ ζητεί η ΟΠΑΚ

19 Οκτωβρίου 2023, 19:32

images

Μόνιμα μέτρα στήριξης των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και των οικογενειών τους ζητά η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ).

Οπως αναφέρει η ΟΠΑΚ σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών στην Κυπριακή Δημοκρατία και συγκεκριμένα όσα θα βοηθήσουν ευάλωτες κατηγορίες πολιτών και ατόμων με αναπηρίες, που ανακοινώθηκαν, ωστόσο, αναμένει "να αποφασιστεί και να εφαρμοστεί μόνιμα μέτρα στήριξης των άτομα με αναπηρίες και των οικογενειών τους, με στόχο τη μείωση του κόστους της αναπηρίας, που αντιμετωπίζουν και την πληρέστερη ενσωμάτωση τους στην κοινωνία».

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «μέτρα τα οποία θα αυξήσουν υφιστάμενα επιδόματα και υπηρεσίες στήριξης αλλά και τη διεύρυνσή τους για να καλύψουν περισσότερα άτομα/οικογένειες».

Οπως αναφέρει, «η χώρα μας, βάσει στοιχείων της Eurostat, βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ για το ύψος των κοινωνικών παροχών για ΑμεΑ ως ποσοστό σε σχέση με το σύνολο του κράτους προνοίας» και σημειώνει ότι αναμένει από την κυβέρνηση μέτρα που θα αλλάξουν την εικόνα. της Κύπρου με ουσιαστική αναβάθμιση στη στήριξη των ΑμεΑ μέσα από υπεύθυνες πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας.

Σχετικά Άρθρα