ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μολύνσεις από SARS-CoV-2 σε Μαλαισία και Κίνα

17 September 2022, 10:23

images

Νέα κρούσματα COVID-19 ανακοινώθηκαν από την Κίνα, στην οποία καταγράφηκε και κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ενώ η Μαλαισία ανακοίνωσε 6 θανάτους και 1.977 νέα κρούσματα.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 718 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το προηγούμενο 24ωρο, εκ των οποίων 140 με συμπτώματα της νόσου COVID-19 και 578 ασυμπτωματικά.

Συγκριτικά, μία ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 986 νέα κρούσματα - 161 με συμπτώματα της COVID-19 και 825 ασυμπτωματικά.

Στο Πεκίνο δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις, ενώ στο οικονομικό κέντρο της Σανγκάης ανιχνεύθηκε ένα κρούσμα χωρίς εκδήλωση συμπτωμάτων της COVID-19.

Στον τεχνολογικό κόμβο της Σεντσέν, όπου χαλάρωσαν οι περιορισμοί ύστερα από ένα αυστηρό lockdown, καταγράφηκαν δύο νέες μολύνσεις, ενώ ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην Τσεγκντού, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν.

Μέχρι σήμερα, η ηπειρωτική Κίνα έχει καταγράψει επισήμως 248.025 κρούσματα με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός. Δεν ανακοινώθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 5.226, απολογισμός που θεωρείται υποτιμημένος από τους ειδικούς.

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο άλλοι έξι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.977 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα αυτή των 33 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ανέλθει σε 36.305 επί συνόλου 4.815.679 μολύνσεων.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 27.158.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 60 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 41 είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 84,2% του πληθυσμού και το 49,7% έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις.

Κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κίνα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην ηπειρωτική Κίνα ανιχνεύθηκε χθες Παρασκευή στην πόλη Τσονγκίνγκ (νοτιοδυτικά) και αφορά ταξιδιώτη από το εξωτερικό, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι χαμηλός, καθώς ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα κατά την άφιξή του στην πόλη, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται πως όλες οι στενές επαφές του έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Περίπου 90 χώρες του κόσμου, στις οποίες η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα της νόσου, για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα - το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του.

Σχετικά Άρθρα