ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Molnupiravir: Μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο νοσηλείας από COVID-19

24 Φεβρουαρίου 2022, 11:37

images

Το Molnupiravir μαζί με το πρότυπο περίθαλψης μείωσαν τον κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο κατά περισσότερο από 65% σε σύγκριση με το πρότυπο περίθαλψης από μόνο του.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, Hetero, υπήρξαν θετικά αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ του Movfor από την Hetero (Molnupiravir), ενός δοκιμαζόμενου αντιικού φαρμάκου χορηγούμενου από το στόμα κατά της νόσου COVID-19.

Εντός 5 ημερών από τη χορήγηση του αντιικού φαρμάκου παρατηρήθηκε πρώιμη υποχώρηση του ιού (αρνητικό RT-PCR) και σημαντική κλινική βελτίωση. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Στο πλαίσιο των δοκιμών της φάσης ΙΙΙ, μία από τις μελέτες περιλάμβανε 1218 ασθενείς με COVID-19. Στη μελέτη εγγράφηκαν επιλέξιμοι ασθενείς, εντός 5 ημερών από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, και χορηγήθηκαν καψάκια Molnupiravir (800 mg δύο φορές την ημέρα) συν το πρότυπο περίθαλψης ή αποκλειστικά το πρότυπο περίθαλψης για 5 ημέρες.

Τον Απρίλιο του 2021, η Hetero συνήψε μη αποκλειστική εθελοντική συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης με την MSD για την παρασκευή και διανομή του δοκιμαζόμενου θεραπευτικού αντιικού φαρμάκου «Molnupiravir» από του στόματος για τη θεραπεία της νόσου COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας αδειοδότησης, επετράπη στην Hetero να επεκτείνει την πρόσβαση στο Molnupiravir στην Ινδία και σε άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, μετά τις εγκρίσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης από τους τοπικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Σχετικά με το Molnupiravir

Το Molnupiravir είναι ένα φάρμακο που βρίσκεται υπό έρευνα, χορηγείται από το στόμα  και συμβάλει στο να αναστέλλει την αναπαραγωγή πολλαπλών ιών RNA, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV2, του αιτιώδους παράγοντα της νόσου COVID-19.

Το  Molnupiravir έχει αποδειχθεί ότι δρα σε διάφορα μοντέλα του SARS-CoV-2, μεταξύ άλλων για λόγους προφύλαξης, θεραπείας και πρόληψης της μετάδοσης, καθώς και του SARS-CoV-1 και του MERS.

Το Molnupiravir επινοήθηκε στην DrugInnovations at Emory (DRIVE), LLC, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Emory.  Μετά τη χορήγηση άδειας από τη Ridgeback, όλα τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του από τη Ridgeback χορηγήθηκαν από τις Wayne και Wendy Holman και την MSD.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα