ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Moderna: 30.000 συμμετέχοντες στη Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου

23 Οκτωβρίου 2020, 07:03

images

H εταιρεία Moderna επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής υποψηφίων στη Φάση 3 της δοκιμής COVE για το εμβόλιο mRNA-1273 έναντι του COVID-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη Φάση 3 της δοκιμής COVE έχουν πλέον εγγραφεί και οι 30.000 συμμετέχοντες που προβλέπει η δοκιμή, ενώ η Φάση 3 έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αξιολογήσει συμμετέχοντες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασθένεια COVID-19.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι το 42% των συνολικών συμμετεχόντων στη Φάση 3 της δοκιμής COVE προέρχονται από ομάδες υψηλού κινδύνου και συγκεκριμένα περισσότεροι από 7.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Ακόμη περισσότεροι από 5.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, αλλά έχουν χρόνιες παθήσεις οι οποίες τους εκθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, όπως ο διαβήτης, η σοβαρή παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις.

Η Moderna αναφέρει πως έχει εργαστεί προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου που προορίζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων που ιστορικά δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε κλινικές δοκιμές και πλήττονται δυσανάλογα από τον COVID-19.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της, περισσότεροι από 11.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες προέρχονται από μειονοτικές κοινότητες, εκπροσωπώντας το 37% του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων στη δοκιμή.

Από αυτόν τον αριθμό, προσθέτει, 6.000 συμμετέχοντες είναι Ισπανόφωνης ή Λατινικής καταγωγής, και περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες είναι Μαύροι ή Αφροαμερικανοί.

Ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στη Φάση 3 της δοκιμής COVE αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου τους για τον COVID-19.

Πραγματικά, προσθέτει ο κ. Bancel "είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς όλους τους συμμετέχοντες στη δοκιμή μας" . Εξέφρασε δε, τς ευχαριστίες του, προς τους ερευνητές και συνεργάτες τους, στα κέντρα διεξαγωγής δοκιμών, όπως και τους συνεργάτες τους από τις εταιρείες PPD και NIH, καθώς επίσης και την εξειδικευμένη ομάδα της Moderna για την στήριξη τους στην ολοκλήρωση της εγγραφής.

Είπε ακόμη πως η Moderna δεσμεύεται για την διεξαγωγή ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και για τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας δεδομένων, ενώ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξελίξουν περαιτέρω το mRNA-1273, το οποίο, όπως σημειώνει, ελπίζουν ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση και εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19.

Σχετικά Άρθρα