ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μνημόνιο συνεργασίας Ιατρικής Σχολής ΠΚ και ΟΑΥ

08 Απριλίου 2022, 13:38

images

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσίας υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας ΠΚ με τον ΟΑΥ προνοεί την εμπλοκή τμημάτων (μαθηματικών και στατιστικής) τα οποία στελεχώνονται από άτομα με εμπειρογνωμοσύνη.

Ο Πρύτανης του ΠΚ Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή «δεν είναι προς όφελος του ΠΚ ούτε του ΟΑΥ, αλλά προς όφελος της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ, επεσήμανε ότι είναι μία κατάκτηση για τον πολίτη το οποίο πρέπει να περιφρουρήσουμε όλοι. «Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είναι αναμενόμενα όταν κάτι ξεκινά, δεν θα πρέπει αυτά να είναι η αφορμή για να το πολεμούμε αλλά για παροχή βοήθειας και συνδρομής όλων όσων μπορούν να συνδράμουν ώστε να επιτύχει αυτή η προσπάθεια», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ως προτεραιότητα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία πανεπιστημίων με δημόσιους φορείς συμβαίνει πολύ συχνά στο εξωτερικό και πρέπει να συμβεί και στη χώρα μας για το κοινό καλό.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου, δήλωσε ότι το γενικό σύστημα υγείας είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στο σύστημα της Κύπρου και έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης ότι πριν το ΓεΣΥ στην Κύπρο είχαμε το πιο άνισο σύστημα στην Ευρώπη, αν όχι παγκοσμίως. Συμπλήρωσε ότι έχει σταθεροποιηθεί το σύστημα και έχει επιτύχει τους στόχους, αλλά υπάρχουν και αρκετά θέματα όπως οι καταχρήσεις, θέματα ποιότητας.

«Δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης από το μεγαλύτερο φορέα επιστημών που είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και αυτή η συνεργασία θα διαρκέσει δεκαετίες διατηρώντας ο κάθε φορέας την αυτονομία του η οποία είναι αυτονόητη», σημείωσε.

«Έχουμε υποχρέωση στην κοινωνία του τόπου να συνεργαστούμε προς όφελος της», είπε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινωντίδης, δήλωσε ότι η συνεργασία με το ΠΚ έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς μία πληθώρα καθηγητών του ΠΚ συμμετέχει στις επιτροπές και έχει βοηθήσει στην αρχή της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

«Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία της ιατρικής σχολής του ΠΚ, κάτι το οποίο η χώρα για πολλά χρόνια δεν είχε και σίγουρα συμβάλλει θετικά στη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας που παρέχεται. Έτσι, έχουμε κοινούς στόχους και σκοπούς», επεσήμανε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα