ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μνημόνιο με Ablebook για προσβασιμότητα ΑμεΑ

04 Οκτωβρίου 2023, 11:09

images

Ο Δήμος Αθηένου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία Ablebook, αρχίζοντας τη συμμετοχή του στην ομώνυμη διαδικτυακή πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε με στόχο την εύκολη πρόσβαση και την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών γύρω από την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο, χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά και τον Διευθυντή και ιδρυτή της Ablebook Αντρέα Βασιλείου.

Ο Δήμαρχος, αναφέρεται, «τόνισε την ανάγκη της δημιουργίας με κάθε τρόπο καλύτερων συνθήκων διαβίωσης των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες λόγω αναπηρίας. Σημείωσε επίσης την υποχρέωση κυρίως της κοινωνίας και κατ’ επέκταση των τοπικών αρχών, για παροχή ίσων ευκαιριών, υπηρεσιών και διευκολύνσεων, κάτι που ο Δήμος Αθηένου θεωρεί και έχει ως προτεραιότητα».

Η πλατφόρμα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θεωρείται πρωτοποριακή, αφού είναι η πρώτη που αναπτύχθηκε για Άτομα με Αναπηρίες στην Κύπρο και αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία για ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες».

Σημειώνεται ότι «η εφαρμογή Ablebook προσφέρει ένα διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν την τοποθεσία που θέλουν να κατευθυνθούν, έχοντας πληροφορίες για τις διαθέσιμες διευκολύνσεις προσβασιμότητας σε κάθε τοποθεσία, μέσω φωτογραφιών και άλλων πληροφοριών».

Στην εφαρμογή μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από χίλιες τοποθεσίες που δείχνουν τις διευκολύνσεις τους προς τα άτομα ΑμεΑ, καθώς και τους δημόσιους χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ στην Κύπρο, αναφέρεται.

Σχετικά Άρθρα