ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μνημόνιο Κύπρου, Μάλτας στον τομέα της υγείας

01 Δεκεμβρίου 2023, 10:17

images

Η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη υπέγραψε με το Μαλτέζο ομόλογό της, Christopher Fearne μνημόνιο συναντίληψης για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου και Μάλτας στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, το μνημόνιο υπογράφηκε χθες 30 Νοεμβρίου στο περιθώριο του Συμβουλίου Υγείας ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνεται, σημαντικό μέρος της συμφωνίας αποτελεί η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα των φαρμάκων.

Ειδικότερα, η διμερής συνεργασία περιλαμβάνει  θέματα που αφορούν στην τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμακευτικών προϊόντων και στη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε φάρμακα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την ανάγκη διατήρησης της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας και πρόνοιες για κοινή προμήθεια ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων περιορισμένου αριθμού αναγκών.

«Το Μνημόνιο Συναντίληψης που έχουμε υπογράψει», δήλωσε η κ. Κανάρη «επιβεβαιώνει την πρόθεση των δύο χωρών για περαιτέρω συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της υγείας.  Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δύο χωρών που ενισχύει τις δυνατότητές τους για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, προώθηση προτύπων και στρατηγικών μέτρων, συνεργασία και διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης των πολιτών τους σε υψηλού επιπέδου, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα».

Σχετικά Άρθρα