ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη, θεμελιώθηκε στην Ελλάδα

11 Ιανουαρίου 2024, 20:45

images

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε νωρίτερα απόψε στις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί Αττικής για τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας η οποία όπως υπογράμμισε θα είναι μία από τις τεχνολογικά πιο προηγμένες στην Ευρώπη!

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι χρήσιμο να αναγνωρίζουμε εκείνες τις επιχειρήσεις που αποδεικνύουν διαχρονικά την πίστη τους στον τόπο μας όπως η Boehringer Ingelheim η οποία μετράει σχεδόν 70 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα μας. Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι η μόνη πολυεθνική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα από το 1975 και πόσο προνοητική πρέπει να ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες η επιλογή ακριβώς αυτής εδώ της τοποθεσίας πριν ακόμα φτιαχτεί το αεροδρόμιο, πριν κατασκευαστεί η Αττική οδός και προφανώς αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αυτή η δραστηριότητα επεκτείνεται διαρκώς κάνοντας ακόμα εντονότερο το παραγωγικό, εξαγωγικό και οικονομικό της αποτύπωμα.

«Χαίρομαι γιατί επισκέπτομαι και πάλι αυτό το εργοστάσιο το οποίο παράγει ορισμένα από τα πιο καινοτόμα αντι-διαβητικά σκευάσματα για να διαπιστώσω ακόμα μία φορά την άρτια οργάνωση, να διαπιστώσω και την υψηλή εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό των στελεχών. 

Είναι όλοι αυτοί που δικαιώνουν τη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στην δημιουργία της αξίας μέσα από την καινοτομία. Είναι ένας στόχος τον οποίο ασπαζόμαστε και εμείς ως Πολιτεία γιατί έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την πατρίδα μας σημείο αναφοράς για την φαρμακευτική βιομηχανία. Είναι ένα στόχος φιλόδοξος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Σχετικά Άρθρα