ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Mηχανισμoύς παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία

22 September 2023, 14:48

images

Είναι σημαντική η ενίσχυση των προγραμμάτων και μηχανισμών παρέμβασης και πρόληψης της βίαιης συμπεριφοράς σε παιδιά αναφέρει το Hope For Children με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σωματικής βίας σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Οργανισμός, αφού εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της βίας στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ότι τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη θωράκισης της σχολικής κοινότητας με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία με σκοπό τη πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτελεσματική διαχείριση.

Υπενθυμίζει ότι μέρος των δράσεών του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εστιάζουν στην προστασία των παιδιών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά ως θύτες, παιδιά-στόχοι και παρατηρητές αναγνωρίζοντας ότι οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι επιβλαβείς για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναφέρει εξάλλου ότι προσφέρει συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές όπως η “Γραμμή Βοήθειας” 1466 η οποία λειτουργεί επί 24ωρης βάσης, 7 ημέρες την εβδομάδα δωρεάν και παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111 η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να καλούν δωρεάν και ανώνυμα για να λάβουν καθοδήγηση και υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης.  

Αναφέρει ότι είναι στη διάθεση όλων των αρμοδίων φορέων για ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών έτσι ώστε να υπάρξει συλλογική εντατικοποίηση των προσπαθειών διαχείρισης και πρόσληψης του φαινομένου της βίας στα σχολεία.   

Σχετικά Άρθρα