ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μηνύματα ΠτΔ προς νοσηλευτές και μαίες

03 Νοεμβρίου 2023, 13:12

images

Κυβέρνηση, νοσηλευτές και μαίες αποτελούν μια μεγάλη ομάδα, που μοιράζεται το κοινό όραμα, να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και να αναδειχθεί το βέλτιστο στον τομέα της υγείας, η οποία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο 30ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγία Νάπα, που ανέγνωσε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, ανέφερε ότι «η υγεία είναι ένας τομέας ο οποίος απαιτεί συνεχή βελτίωση και συνεργασία. Το συνέδριο, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών προς όφελος της υγείας του πληθυσμού μας».

Πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή του ΓεΣΥ, η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και η αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας, προϋποθέτουν οπωσδήποτε τη στενή συλλογική εργασία και την ωφέλιμη εμπλοκή όλων των εμπλεκομένων κοινωνικών εταίρων».

«Καλείται λοιπόν το  Υπουργείο Υγείας να συγκεράσει απόψεις, θέσεις, να διαφυλάξει εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, δικαιώματα ασθενών, αλλά πάνω από όλα, να διασφαλίσει την καθολικότητα του ιατροφαρμακευτικού συστήματος ολόκληρης της χώρας», είπε.  

Σημείωσε ακόμα ότι «η Νοσηλευτική Επιστήμη στη σύγχρονή εποχή των μεγάλων απαιτήσεων, για να είναι ανταγωνιστική και να είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας νοσηλευτική φροντίδα, πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεται  στις εξελίξεις και αλλαγές του περιβάλλοντός της».

«Πρέπει παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της λογικής, να ικανοποιείται η προσωπική ανάγκη των νοσηλευτών για ανανέωση και αναδόμηση της επαγγελματικής τους κατάρτισης η οποία να στηρίζεται σε σύγχρονες μεθόδους νοσηλευτικής εργασίας», είπε.

Απευθυνόμενος στους νοσηλευτές και τις μαίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αποτελούν «τη μεγαλύτερη  μάζα του ανθρώπινου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας  και την πρώτη γραμμή παροχής υγειονομικής φροντίδας της χώρας μας».

«Οι συνεχείς προσπάθειες, η προσαρμογή σε κάθε νέα πρόκληση και η αφοσίωση τους συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας των πολιτών» είπε και σημείωσε ότι στα βήματα προς τα μπροστά τους θέλει μαζί τους για να χαράξουν νέες ή να εκσυγχρονίσουν υφιστάμενες πολιτικές.

Ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα δημιουργηθεί «μια νέα ομάδα νέων ηγετών που θα οδηγήσει το Νοσηλευτικό και Μαιευτικό επάγγελμα στην επόμενη δεκαετία» και κάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο τους, το οποίο οφείλουν στους μελλοντικούς συναδέλφους τους.

Αποτελούμε, κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «μία μεγάλη ομάδα η οποία μοιράζεται ένα κοινό όραμα, να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και να αναδειχθεί το βέλτιστο στον τομέα της υγείας, η οποία αποτελεί αναμφίβολα το υπέρτατο αγαθό».

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών και είναι αφιερωμένο στους Νοσηλευτές και τις Μαίες της Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα