ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μήνυμα στήριξης στα παιδιά με αναπηρία

01 Δεκεμβρίου 2023, 14:48

images

Μήνυμα ενότητας, στήριξης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, στις οικογένειές τους και στις οργανώσεις που τα εκπροσωπούν, στέλνει,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), «δίνοντάς μας την ευκαιρία να  κατανοήσουμε τα θέματα αναπηρίας και να ευαισθητοποιηθούμε για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία».

«Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και γενικότερα των ΑμεΑ στο κοινωνικό πλαίσιο», προσθέτει.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α εκφράζει, παράλληλα, τη στήριξή της στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των παροχών για τα παιδιά ΑμεΑ.

«Βασική επιδίωξη της ΠΟ.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α. είναι η λειτουργία όλων των ειδών Σχολικών Μονάδων και κυρίως των Ειδικών Σχολείων, δίνοντας τη δυνατότητα φοίτησης των παιδιών ΑμεΑ στο πλαίσιο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους για μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα