ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μήνυμα στήριξης για παιδιά με καρκίνο

23 Δεκεμβρίου 2023, 18:38

images

Για τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, για τους «Μικρούς Ήρωες» κολύμπησαν και περπάτησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη Λεμεσό, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά. Η Ακτή Ολυμπίων πλημμύρισε από αγάπη, από τους πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξη τους στους ήρωες της ζωής.

Την εκδήλωση «Κολυμπάμε μαζί με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας Μικρούς Ήρωες» διοργάνωσαν για μια ακόμη φορά, το Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» και ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, στέλνοντας και φέτος το μήνυμα πως «κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του τον καρκίνο».

Τους κολυμβητές και τους πεζοπόρους συνόδευαν άκατοι και μέλη της αστυνομίας, ενώ υπερίπτατο το ελικόπτερο της υπηρεσίας. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Λουκάς Φουρλάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο, παλεύοντας με τον καρκίνο. Έδωσε δε ραντεβού για του χρόνου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η Υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους κολυμβητές υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σημειώνοντας πως το καλύτερο μήνυμα είναι να μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, τώρα τις γιορτές, τις πράξεις ανθρωπιάς και αγάπης. «Θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά μας που περνούν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία μέχρι να βγουν νικητές και νικήτριες. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα», σημείωσε και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην κολύμβηση. Υποσχέθηκε δε ότι κάθε χρόνο θα βρίσκεται εκεί για να στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

«Εμείς θα βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να εμπνεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί για τα παιδιά μας που δίνουν τη δική τους μάχη, υπέδειξε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φουρά θα βρίσκεται πάντα κοντά σε όλες τις ενέργειες και τις δραστηριότητες παρόμοιου περιεχομένου με αυτή του Λουκά Φουρλά, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Είπε παράλληλα πως πρέπει να κτίσουμε γερές βάσεις, πολιτικές και προγράμματα, ώστε κανένα παιδί να μην παλεύει μόνο του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου μίλησε ο Ερωτόκριτος Ευαγγελάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μια συνήθεια των γιορτών αλλά διαχρονική. Σημείωσε παράλληλα ότι οι Βατραχάνθρωποι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ο Ιδρυτής της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λοΐζος Λοΐζου, ανέφερε πως μαζί με τον Λουκά Φουρλά και με άλλους συντελεστές έχουν δημιουργήσει την εθνική ομάδα Παιδογκολογίας και ενώνουν δυνάμεις ώστε να νικηθεί ο καρκίνος.

Ο Πρεσβευτής του Ιδρύματος Ελπίδα, Ντάνος Αγγελόπουλος σημείωσε πως είναι πάντα τιμή του να βρίσκεται ανάμεσα σε όσους βάζουν τον άνθρωπο πάνω από όλα και σε όσους στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα