ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέχρι τέλος του χρόνου η ένταξη των ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ

02 Οκτωβρίου 2022, 06:00

images

Μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, προβλέπεται να καθοριστεί εάν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) ορισμένων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, καθώς τίθενται ζητήματα που αφορούν τις διαφοροποιήσεις των αμοιβών τους από το 2023.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι έχει γίνει ο πρώτος κύκλος συζητήσεων μεταξύ του ΟΑΥ και τριών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων – του Απολλώνειου στη Λευκωσία, του Άγιου Ραφαήλ στη Λάρνακα και του Ευαγγελισμού στην Πάφο.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε, διαφαίνεται ότι θα είναι λίγο δύσκολο να παρθεί κάποια απόφαση , καθώς το θέμα συνδέεται με τις διαφοροποιήσεις των αμοιβών των νοσηλευτηρίων που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η κάθε πλευρά εξέφρασε τους προβληματισμούς της και θα πραγματοποιηθούν ξανά συζητήσεις.

«Υπάρχουν κάποιες εξαρτήσεις και πιστεύω δεν θα κλείσει το θέμα τόσο σύντομα όσο θέλαμε να κλείσει. Εάν δεν κλείσει η συμφωνία, τότε θα πρέπει να κλείσουν τα ΤΑΕΠ τους - εάν δεν τα εντάξουν στο ΓεΣΥ», σημείωσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «έχουμε μία καθαρότερη εικόνα για το πού πάνε οι διαβουλεύσεις. Βλέπω ότι θα κλείσει το θέμα μέχρι το τέλος του χρόνου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ένταξη και ορισμένων ανακουφιστικών κέντρων στο ΓεΣΥ.

Όπως δήλωσε, προσφέρονται ήδη στο ΓεΣΥ οι υπηρεσίες του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, ενώ θα ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της επόμενης εβδομάδας και με το Κέντρο Αποκατάστασης και Ευεξίας «Eden Resort Wellness Rehabilitation Center», που βρίσκεται στην περιοχή Τερσεφάνου στη Λάρνακα.

«Αναμένουμε να έχουμε σύντομα συμμετοχή και από άλλα κέντρα από τη Λεμεσό και την Πάφο», πρόσθεσε. 

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα