ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέτρα με άμεση εφαρμογή ενώπιον του Υπουργικού

29 Δεκεμβρίου 2021, 11:21

images

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρία στις 6 η ώρα το απόγευμα για τη λήψη αποφάσεων για νέα περιοριστικά μέτρα, που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, καθώς η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει θορυβήσει την κυβέρνηση.

Της συνεδρίας του υπουργικού, θα προηγηθεί η σύσκεψη του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα στις 4:30 με τους επιδημιολόγους για την κατάθεση εισηγήσεων αναφορικά με τα νέα μέτρα, τα οποία ο κ. Χατζηπαντέλα θα θέσει αμέσως μετά ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ο εκπρόσωπός Τύπου του υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου δήλωσε στη StockWatch ότι «μετά τις εισηγήσεις των ειδικών ο υπουργός Υγείας θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού επιπρόσθετα μέτρα με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού».

Ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός lockdown ή το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων, αλλά μέτρα για περιορισμό του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων.

Τα νέα μέτρα, επεσήμανε, θα έχουν άμεση εφαρμογή ώστε να δοθεί ο χρόνος να επαναξιολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 1.925 και χθες στις 2.241.

Μεταξύ των νέων μέτρων που αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Υπουργικού θα είναι η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας, η απαγόρευση του χορού σε κέντρα διασκέδασης, η μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων σε χώρους εστίασης, κοινωνικές εκδηλώσεις και σε οικίες και η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας σε χώρους αυξημένου κινδύνου.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά Άρθρα