ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέτρα κατά της βίας ζητούν οι ποδοσφαιριστές

09 Ιανουαρίου 2024, 19:28

images

Την κατάσταση μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά στους αγωνιστικούς χώρους, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών συζήτησε σε σημερινή έκτακτη συνεδρία ο ΠΑ.Σ.Π, με τους ποδοσφαιριστές να προειδοποιούν ακόμα και με αποχή αν δεν ληφθούν μέτρα.

Στη συνεδρία στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση, αντιπρόσωποι των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να αγωνίζονται και αποφάσιασαν όπως ζητηθεί συνάντηση του διοικητικού συμβούλιου του ΠΑ.Σ.Π. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη, τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και την ηγεσία της ΚΟΠ και πως κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο την επόμενη αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές θα κρατούν καρτέλες που θα αναγράφουν μηνύματα εναντίον της βίας και του ρατσισμού.

Σϋμφωνα με τον ΠΑΣΠ, οι παραπάνω αποφάσεις αποσκοπούν στο να δώσουν χρόνο στον διάλογο αυτή την εβδομάδα ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα παρέχουν προστασία στους ίδιους και σε όσους βρίσκονται εντός των γηπέδων.

Ο ΠΑΣΠ προειδοποιεί στο πλαίσιο αυτό πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, θα συζητηθεί η λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειόμενου και του ενδεχομένου αποχής, «κάτι που έγινε σαφές στην έκτακτη συνεδρία».

«Η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Έφτασε η ώρα το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι ποδοσφαιριστές είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ανάμεσα σε άλλα, για τους ανεπαρκείς, όπως αποδεικνύονται, ελέγχους στις εισόδους των σταδίων, για τη ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων (μέχρι και γυάλινα μπουκάλια είδαμε στα γήπεδα), για την είσοδο οπαδών (κουκουλοφόρων σε πολλές περιπτώσεις) εντός των γηπέδων, καθώς και για τον ανεπαρκή αριθμό επιτηρητών», τονίζει ο ΠΑΣΠ.

Συνεχίζει, υποδεικνύοντας ότι οι ποδοσφαιριστές ζητούν εγγυήσεις για την προστασία τους την ώρα που εργάζονται. Θέμα το οποίο και θα τεθεί, όπως αναφέρει, κατά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι έκνομες πράξεις εντός των αγωνιστικών χώρων έχουν καταστεί κανόνας. Αναφερόμαστε σε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και άλλων ανθρώπων, που βρίσκονται εντός γηπέδων. Είναι δυστυχώς προφανές ότι η εθνική νομοθεσία για την Πρόληψη και Καταστολή της Βίας στους αγωνιστικούς χώρους δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε», προστίθεται.

«Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και δεν μπορούμε να περιμένουμε τον πρώτο σοβαρό ή μοιραίο τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο ποδοσφαιριστή ή άλλου προσώπου για να ληφθεί απόφαση από την πολιτεία για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας. Απαιτούνται αυστηρά αλλά αυτονόητα μέτρα και όχι ημίμετρα. Απαιτούμε τα γήπεδα να είναι χώρος ψυχαγωγίας και να μην θυμίζουν ζούγκλα», τονίζει ο ΠΑΣΠ

Σχετικά Άρθρα