ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μείωση ορίου ηλικίας εισδοχής στην προδημοτική εκπαίδευση

08 Ιουνίου 2022, 13:18

images

Τη μείωση του ορίου ηλικίας για την εισδοχή στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο μέσω σχετικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού αναφέρει σε γραπτή της δήλωση ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην επέκταση της υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης κατά 8 μήνες και με τη συγκεκριμένη τροποποίηση διασαφηνίζονται ονομαστικά οι ηλικιακές ομάδες που θα δημιουργηθούν, ως αποτέλεσμα της επέκτασης και προσδιορίζεται η σταδιακή εφαρμογή της επέκτασης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός θα έχει την εξουσία να καθορίζει κριτήρια για την κατανομή των παιδιών στα νηπιαγωγεία.

Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις: τη σχολική χρονιά 2023-2024 θα επεκταθεί το όριο ηλικίας εισδοχής στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση κατά δύο μήνες, ενώ τη σχολική χρονιά 2024-2025 θα επεκταθεί δύο επιπρόσθετους μήνες (τέσσερις συνολικά). Για τη σχολική χρονιά 2025-2026 το έργο θα εφαρμοστεί πλήρως με την επέκταση του ορίου ηλικίας εισδοχής στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, κατά οκτώ μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η φοίτηση των παιδιών κατά τη διάρκεια των τριών φάσεων θα είναι υποχρεωτική και δωρεάν.

Ακόμη, η υπό αναφορά μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος - το Αύριο».

 Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα