ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μείωση φυτοφαρμάκων στη γεωργία μέσω drones με 5G

04 Οκτωβρίου 2022, 10:58

images

Στη μείωση των χημικών και των φυτοφαρμάκων στη γεωργία, στοχεύουν οι εταιρείες Dronetech και Huawei Αυστρίας, με τη χρήση εξοπλισμένων drones με τεχνολογία 5G.

Σε διαδικτυακή παρουσίαση, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το πρώτο τους έργο, που ξεκίνησε από το 2021, με τίτλο «Green-Sites: 5G SmartFarming - Drones shaping the future of agriculture», με κύριο στόχο να αντιμετωπίσουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η γεωργία. Συγκεκριμένα, την υψηλή ένταση εργασίας, τη ρύπανση του εδάφους που προκαλείται από φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τη χαμηλή αποδοτικότητα διαχείρισης.

Σύμφωνα με την Huawei, η βιωσιμότητα είναι πλέον πιο κρίσιμη από ποτέ και η ψηφιοποίηση έχει τη δυνατότητα να κάνει τη γεωργία, μια από τις παλαιότερες βιομηχανίες του κόσμου, πιο φιλική προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτική.

Ποια η χρησιμότητα των drones με 5G

Σημειώνεται ότι τα drones εξοπλίζονται για πρώτη φορά με μια μονάδα 5G της Huawei, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τη σάρωση πεδίων, τη μετάδοση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και την ανάληψη στοχευμένης και γρήγορης δράσης.

Ακόμη, η χρήση των τεχνολογιών 5G και Internet of things (IoT) μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα, μειώνοντας παράλληλα την εργασία και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Το 5G μπορεί να είναι μια κρίσιμη υποδομή για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην ύπαιθρο. Η Huawei είναι πρωταθλητής του 5G, το οποίο έχει 30 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα 4G, αλλά μόνο το 10% της κατανάλωσης ενέργειας ανά bit. Το 5G επιτρέπει μια νέα γενιά έξυπνων γεωργικών εφαρμογών και υψηλής ακρίβειας», αναφέρει η Huawei.

Προστίθεται ότι η συνεργασία μεταξύ παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών και τοπικών εταιρειών , μπορεί να βρει καλύτερες λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι παγκόσμιες εταιρείες έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά την τεχνολογία και τις τεχνικές γνώσεις. Οι τοπικές εταιρείες, από την άλλη, γνωρίζουν το περιβάλλον και τις συνθήκες. Η συνεργασία και των δύο δημιουργεί μια βέλτιστη συμβίωση.

Αυστρία και Ατζέντα 2030

Όπως αναφέρει η Huawei, οι εφαρμογές 5G, όπως το 5G Smart Farming, θα προωθήσουν την ψηφιοποίηση στη γεωργία και στις αγροτικές περιοχές, γεγονός που ανταποκρίνεται στον στόχο της αποφυγής ενός ψηφιακού χάσματος μεταξύ πόλης και υπαίθρου.

Επιπρόσθετα, η έξυπνη γεωργία υποστηρίζει τους ευρωπαϊκούς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), καθώς η Αυστρία δεσμεύεται να συμβάλει σε αυτούς. 

Δύο από τους στόχους αυτούς είναι η υποστήριξη της βιώσιμης γεωργίας και η εξασφάλιση γρήγορης ευρυζωνικής σύνδεσης, τους οποίους περιλαμβάνει η έξυπνη γεωργία.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα