ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης

14 Μαΐου 2021, 09:42

images

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι ο μέγιστος αριθμός σε χώρους συνάθροισης και σε οικίες είναι τα δέκα πρόσωπα ανά μονάδα συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων.

Σημειώνει ότι λόγω ενδοοικογενειακής μετάδοσης και διασποράς στο κοινωνικό περιβάλλον που διαπιστώνεται κατά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς κοινωνικής δραστηριότητας ή/και άθλησης, επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, ζωολογικούς κήπους, πάρκα και μονοπάτια της φύσης. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι ο μέγιστος αριθμός συναθροιζόμενων είναι τα 10 πρόσωπα ανά ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 10 ατόμων σε οικίες, περιλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων και των ανήλικων.

«Για να αποφευχθεί η δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης του ιού, διατηρώντας την επιδημιολογική εικόνα σε διαχειρίσιμο επίπεδο, αλλά και για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τις κοινωνικές δραστηριότητες, επισημαίνεται, προτρέπονται οι πολίτες να έχουν ένα όσο το δυνατό πιο σταθερό κοινωνικό κύκλο ατόμων και, λαμβάνοντας υπόψη και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα στην Κύπρο, να επιλέγουν να κοινωνικοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους», προστίθεται.

Σε περιπτώσεις κοινωνικής δραστηριότητας σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός άγνωστων μεταξύ τους ατόμων, συστήνεται να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών, στο πλαίσιο του SafePass.

Σχετικά Άρθρα