ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Mediterranean Hospital: Δεν ειδοποιηθήκαμε για περιστατικό στην Πάφο

25 Ιουλίου 2023, 10:32

images

Το Mediterranean Hospital σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση για να αναλάβει το περιστατικό ασθενούς που σύμφωνα με δημοσιεύματα παρέμεινε στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Πάφου για κάποιες ώρες.

Αναφέρει ότι "λαμβάνοντας υπόψη την εξήγηση που έχει δοθεί, ότι δηλαδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού και ότι ο ιδιωτικός τομέας αδυνατούσε να το αναλάβει εφόσον δεν διέθετε τις ειδικότητες" σημειώνει ότι "το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Mediterranean Hospital είναι συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ από τον Ιανουάριο 2021 και ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση για να αναλάβει το συγκεκριμένο περιστατικό".

Προσθέτει ότι το Mediterranean Hospital διαθέτει όλες τις αναγκαίες ειδικότητες σε 24ωρη κάλυψη για υποστήριξη των περιστατικών που επισκέπτονται το ΤΑΕΠ του καθημερινά, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά ή και ακόμη πιο πολύπλοκα.

"Μας λυπεί ιδιαίτερα η γενικολογία και οι άδηλες τοποθετήσεις που γίνονται επί αυτών των θεμάτων, θεωρούμε ότι είναι καιρός όλοι να αντιληφθούμε ότι συμμετέχουμε σε ένα Ενιαίο Σύστημα Υγείας και τα περιστατικά δεν διαχωρίζονται σε δικά μου και δικά σου. Περιστατικά παρόμοια με αυτό και ακόμη πιο σοβαρά, συμβαίνουν πολύ συχνά στον τομέα μας. Το Σύστημα Υγείας είναι Ενιαίο για Όλους και όσοι συμμετέχουμε σε αυτό οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι προέχει πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον του ασθενή".

Προσθέτει ότι οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ αξίζουν ισότιμη και τίμια μεταχείριση από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το Ενιαίο Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα