ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Με συγκεκριμένη ατζέντα αύριο στο Προεδρικό η ΟΣΑΚ

21 Φεβρουαρίου 2024, 17:34

images

Με συγκεκριμένη ατζέντα, μεταβαίνει αύριο στο Προεδρικό η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, η ΟΣΑΚ, έπειτα και από την δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε στα τέλη Δεκεμβρίου, θα θέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκεκριμένα ζητήματα.

Μεταξύ αυτών και το ζήτημα της ίδρυσης Ανεξάρτητης Αρχής Ασθενοφόρων για το οποίο η ομοσπονδία ασθενών έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΣΑΚ έχει απορρίψει προτάσεις οι οποίες προβλέπουν την παραμονή της υπηρεσίας ασθενοφόρων στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καλώντας πολλές φορές στο παρελθόν την Κυβέρνηση να μην προχωρεί σε αποφάσεις που μοναδικό στόχο έχουν την εξοικονόμηση χρημάτων από τα δημόσια ταμεία όταν πρόκειται για την υγεία και στην προκειμένη περίπτωση τη ζωή των πολιτών.

Δεύτερο ζήτημα στην ατζέντα της ΟΣΑΚ, είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου για τα δικαιώματα των ασθενών, με την θεσμοθέτηση και ίδρυση του θεσμού του Συνηγόρου του Ασθενή.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το περασμένο Φθινόπωρο για ταχεία διευθέτησή του.

Η Ομοσπονδία θα τονίσει στον Νίκο Χριστοδουλίδη την ανάγκη για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στον τομέα της Υγείας, θέτοντας ενώπιον του τα νομοσχέδια που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αφορούν, μεταξύ άλλων, την λειτουργία των νοσηλευτηρίων, την λειτουργία των κέντρων αποκατάστασης και των ακτινοδιαγνωστικών κέντρων αλλά και την ίδρυση Πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 12 μμ. αύριο, ο ΠτΔ θα δεχθεί τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα