ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαζικές συναθροίσεις για το Πάσχα

20 Απριλίου 2022, 07:01

images

Το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των χαλαρώσεων ή/και αναστολής των μέτρων συζήτησαν χθες τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας ενώ σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο YgeiaWatch, o καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή των μέτρων που ισχύουν ήδη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει πλήρης άρση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι στη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι εισηγήσεις να μην υπάρχει πλέον όριο συνάθροισης ατόμων στις οικείες.

Ακόμη, συζητήθηκε η αναστολή της χρήσης του safepass σε μερικούς χώρους εστίασης και κέντρα αναψυχής, κάτι το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρόλα αυτά, ο Δρ Καραγιάννης απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών προς την πλήρη άρση των μέτρων. Εντούτοις, σχολίασε ότι το πιο πιθανό σενάριο αφορά την αναστολή των μέτρων, ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση.

Σχετικά με τα μέτρα που αφορούν την τηλεργασία καθώς και τις χαλαρώσεις στα σχολεία, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ότι δεν τέθηκε κάτι υπό συζήτηση σχετικά με αυτά.

Τα υφιστάμενα μέτρα 

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στη StockWatch, υπενθύμισε ότι «από τις 18 Απριλίου η υποχρέωση για επίδειξη του safepass περιορίζεται περισσότερο, καθώς δεν θα απαιτείται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου και εμπορικά κέντρα, ενώ παραμένει στους χώρους εστίασης, διασκέδασης, αναψυχής και σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες».

Τερματίζεται επίσης, η συμπλήρωση του Cyprus Flight Pass, όπως και η κατηγοριοποίηση των χωρών. Τα άτομα που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Κύπρο χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες κατά την άφιξη τους θα πρέπει να προσκομίζουν 24ωρο rapid test ή PCR τεστ 72ωρών από τη χώρα αναχώρησης τους. Τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών δεν χρειάζεται να προσκομίζουν οτιδήποτε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα