ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαζικά διαγνωστικά τεστ στο νότιο Λονδίνο

13 Απριλίου 2021, 14:31

images

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιχείρηση μαζικών διαγνωστικών τεστ σε συγκεκριμένη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από τον εντοπισμό περισσότερων από 70 κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού στο νότιο Λονδίνο.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για «σημαντικό» πυρήνα λοιμώξεων στους δήμους του Γουόντσγουορθ και του Λάμπεθ. Οι προσβεβλημένοι κάτοικοι είναι σε απομόνωση και από αργά χθες οι υπόλοιποι δημότες καλούνται να υποβληθούν σε τεστ.

Όσοι είναι από 11 ετών και πάνω προτρέπονται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ PCR, επιπροσθέτως των δύο γρήγορων τεστ την εβδομάδα που είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί είναι 44 και υπάρχουν ακόμα 30 πιθανά κρούσματα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού που αναφέρθηκαν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα ήταν 3.568, αυξημένα κατά 29% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι 13 θάνατοι της Δευτέρας ήταν πάντως απολογισμός μειωμένος κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου καταγράφηκαν 400 θάνατοι που συνδέονταν με κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία, ο χαμηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μειωμένος κατά 44% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στο 89% των 315 δήμων της Αγγλίας καταγράφηκε πτώση του αριθμού των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση.

Σχετικά Άρθρα