ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μάχη με αναζωπυρώσεις - Τραυματισμός πυροσβέστη

07 Αυγούστου 2023, 13:17

images

Συνεχείς αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Απαισιά.

Ο πυροσβέστης φέρει μικρό θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σημειώνοντας ότι ο πυροσβέστης μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ερωτηθείς για την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο κ. Κεττής είπε ότι υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού εξαιτίας των πυρκαγιών μια εξοχική κατοικία, η οποία δεν χρησιμοποιείται, κάηκε ολοσχερώς.

Στο μεταξύ, βλάβη παρουσιάστηκε σε κάδο ελικοπτέρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιχειρούσε.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής θα γίνει επιδιόρθωση του κάδου και το ελικόπτερο θα επιστρέψει για να επιχειρήσει και πάλι στις προσπάθειες κατέσβεσης της φωτιάς.

Σε συντονισμό όλες οι υπηρεσίες

Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συντονισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, δήλωσε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσπώπων Αννίτα Δημητρίου, από το συντονιστικό κέντρο στην Παραμύθα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην υπάρξουν επιπρόσθετες αναζωπυρώσεις.

«Είναι όλοι εδώ και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Χρειάζεται υπομονή, λίγα λόγια από εμάς και κυρίως να στηρίξουμε όσο μπορούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», τόνισε η κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν και πολλοί εθελοντές και εθελόντριες, ενώ σημείωσε ότι στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει και μια αξιολόγηση «γιατί δεν είναι μόνο οι καταστροφές των περιουσιών και το πώς προέκυψε η όλη κατάσταση αλλά και η περιβαλλοντική καταστροφή που πρέπει να ληφθεί υπόψη».

«Όλα αυτά φυσικά δεν είναι της ώρας, θα τα δούμε στη συνέχεια. Αυτό που προέχει είναι να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, ευελπιστούμε ότι δεν θα είναι τόσο δυνατοί οι άνεμοι, όμως είναι όλοι εδώ συντονισμένοι και κάνουν ό,τι μπορούν, ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αντιμετωπίσουν. Αυτό είναι το σημαντικό και μακάρι να πάνε όλα καλά», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα