ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μ. Ευαγγέλου: Η αιμοδοσία είναι η πιο έμπρακτη μορφή εθελοντισμού

15 Μαΐου 2023, 09:51

images

Η αιμοδοσία είναι μία από τις πιο έμπρακτες μορφές εθελοντισμού, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, σημειώνοντας ότι το υφυπουργείο είναι σύμμαχος στις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων με θαλασσαιμία.

Σε χθεσινό χαιρετισμό της κατά τη 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών για τα 50χρονα του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη Θαλασσαιμία και την Αιμοδοσία, η κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, εκ της αποστολής του, στηρίζει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ατόμων με θαλασσαιμία.

Εξέφρασε επίσης συγχαρητήρια στον κ. Μίλτο Μιλτιάδους, Πρόεδρο του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στο προσωπικό του, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρόνια του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.

Σημείωσε ότι η Εθνική Στρατηγική για τη Θαλασσαιμία και Λοιπές Αιμοσφαιρινοπάθειες είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό ατόμων με θαλασσαιμία στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι καθοριστικό ρόλο στην Εθνική Στρατηγική διαδραματίζει η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας.

«Μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας παρέχεται το αναπηρικό επίδομα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες παρέχεται το μηνιαίο επίδομα διακίνησης για μερική κάλυψη των εξόδων μετάβασης σε νοσηλευτήρια για λήψη μεταγγίσεων σε δικαιούχους που αντιμετωπίζουν δυσκολία κατά τις μετακινήσεις τους», ανέφερε.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από αίσθημα αλληλεγγύης και είναι πολλά τα παραδείγματα της άμεσης ανταπόκρισης των συμπολιτών μας, αποδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και ανθρωπιά».

«Απευθυνόμενη προς όλους τους αιμοδότες και ιδιαίτερα τους αιμοδότες οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ και θα τιμηθούν για την μακρόχρονη και πολύτιμη τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να σας ευχαριστήσω. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όσους συμμετέχουν στη 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών, οι οποίοι συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην προώθηση και καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού», κατέληξε.

 


Σχετικά Άρθρα