ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μ. Δαμιανός: Ο στόχος για το ΓεΣΥ

10 Ιανουαρίου 2024, 13:50

images

Τις ευχαριστίες του προς τον ΠτΔ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την ανάθεση ενός νευραλγικού υπουργείου, εξέφρασε ο νέος υπουργός υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την παραλαβή του υπουργείου υγείας από την απερχόμενη υπουργό Πόπη Κανάρη, ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και πρόκληση την οποία θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προκάτοχό του και την ευχαρίστησε για την προσφορά της για δεκαετίες στον τομέα της υγείας και για το τελευταίο χρονικό διάστημα ως πολιτική προϊστάμενη του υπουργείου.

«Έμπρακτα θα προχωρήσουμε το έργο της, υλοποιώντας τα όσα έχει τροχοδρομήσει μαζί με τους συνεργάτες της τους τελευταίους μήνες. Να είναι σίγουρη η κ. Πόπη Κανάρη ότι θα συνεχίσουμε το έργο της και με την υλοποίηση του προγράμματος του κ. Χριστοδουλίδη για την
υγεία, τα επιτεύγματα θα έχουν και τη δική της σφραγίδα», είπε.
Ευχαρίστησε ακόμη την γενική διευθύντρια του υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με κύριο μέλημα των καλό των πολιτών.

Επεσήμανε ότι αναλαμβάνει ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία εκκρεμούν πολλά σημαντικά νομοσχέδια. «Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με την παροχή ενός λειτουργικού και βιώσιμου συστήματος υγείας», τόνισε.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι η στήριξη της αρχιτεκτονικής του ΓεΣΥ με την παράλληλη αναβάθμισή του, διορθώνοντας τις οποιεσδήποτε στρεβλώσεις που έχουν παρουσιαστεί. Επίσης, η εθνική στρατηγική για την υγεία, η θέσπιση εθνικών προγραμμάτων πρόληψης ασθενειών βάση διεθνών προτύπων και καθώς η αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσεων υγείας αποτελούν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης, σημείωσε.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, η ενίσχυση της φαρμακευτικής βιομηχανίας, η θωράκιση του τομέα ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και η αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, συμπεριλαμβάνονται στους πυλώνες που στόχο έχουν την αναβάθμιση των συνθηκών
παροχής υπηρεσιών.

Τόνισε ακόμη, ότι η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους δικαιούχους του συστήματος είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σχετικά Άρθρα