ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λειτούργησε το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών στη Λεμεσό

25 Ιουνίου 2024, 20:35

images

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Λεμεσό το πρωτοποριακό Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό και την XM που είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, ενισχύοντας τη συμπερίληψη και την κοινωνικοποίηση εκείνων στο φάσμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό, σε συνεργασία με την XM,  εγκαινιάζει το "Χρώμα & Φως από XM", ένα ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών στη Μέσα Γειτονιά, στη Λεμεσό, το οποίο άνοιξε την αγκαλιά του αυτόν το μήνα.

Το Κέντρο “Χρώμα & Φως από XM" - το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον παγκοσμίου κύρους και διεθνή όμιλο εταιρειών XM – φιλοδοξεί να αποτελέσει καταφύγιο για την ευημερία των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα αυτισμού, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο δημιουργικές και διασκεδαστικές ενασχολήσεις.

Ως εκ τούτου, τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν τη λεπτή και αδρή κινητικότητα, να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες τους, και να εκφραστούν δημιουργικά νιώθοντας παράλληλα αποδοχή και αγάπη.

Το Κέντρο είναι ανοιχτό προς όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με στόχο την ομαλή ένταξη, συμπερίληψη και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Στην παρούσα φάση το Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενεί 20 παιδιά με 15 άτομα προσωπικό, όλα με εμπειρία στη διαπαιδαγώγηση και απασχόληση παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοινωση, η συμπερίληψη αποτελεί θεμελιώδη αξία για μια σύγχρονη κοινωνία καθώς διασφαλίζει ότι όλα τα άτομα έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, αλλά και να ζήσουν μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή. Η συμπερίληψη δεν αποτελεί απλά ένα ιδανικό, αλλά μια αναγκαιότητα για μια σύγχρονη κοινωνία που θέλει να είναι δίκαιη, αρμονική και ευημερούσα.

Σχετικά Άρθρα