ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για έντονα καιρικά φαινόμενα

19 September 2023, 14:11

images

Προληπτικά μέτρα λαμβάνει η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφουγια την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση έχει κυκλοφορήσει εγκύκλιο σε όλες τις Τοπικές Αρχές με σκοπό την λήψη προληπτικών μέτρων για τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, ενώ παράλληλα ορίστηκε περιφερειακή σύσκεψη στις 5 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου είπε πως η Επαρχιακή Διοίκηση καλεί μέσω της εγκυκλίου της να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι, όπου υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, αργάκια και οχετοί να καθαριστούν με σκοπό να υπάρχει απρόσκοπτη ροή νερού.

Πρόσθεσε πως αποτελεί αρμοδιότητα των Τοπικών Αρχών να προβαίνουν στον καθαρισμό εφόσον λάβουν την συγκατάθεση του Τμήματος Υδάτων.

Αναμένω, συνέχισε, από όλους «να επιδείξουν το αναγκαίο ενδιαφέρον και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την ενδεχόμενη εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και των οποιονδήποτε δυσάρεστων επιπτώσεων».

Η κ. Λάμπρου τόνισε πως για να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναμένονται να προκύψουν από τις πλημμύρες θα πρέπει να εφαρμόζεται από πλευράς Δήμων ή Αρχών Τοπικών Διοικήσεων, σε σταθερή βάση, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικών μέτρων.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, όπου υπάρχουν γεφύρια σε ποταμούς, η Επαρχιακή Διοίκηση προχωρά στον καθαρισμό των οχετών με δικά της συνεργεία και ιδιαίτερα στα σημεία που αφορά χωρητικούς δρόμους.

Ιδιαίτερα συμπλήρωσε «μέσα στις οικιστικές περιοχές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Η κ. Λάμπρου είπε πως στη σύσκεψη καλούνται εκπρόσωποι από όλες τις Τοπικές Αρχές, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα.

Στην σύσκεψη, συνέχισε, εξετάζονται και παραδείγματα της περσινής περιόδου με σκοπό την βελτίωση.

Ακολούθως είπε πως η Επαρχιακή Διοίκηση συντονίζει τις ενέργειές της παράλληλα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έχει τον υπηρεσιακό έλεγχο για θέματα αρμοδιότητάς της. Σημείωσε ακόμη πως αν χρειαστεί, η Αστυνομία θα προχωρήσει στις δέουσες προειδοποιήσεις για να κλείσουν κάποιοι δρόμοι, ενώ η Πολιτική Άμυνα μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση κακοκαιρίας και με μηχανήματα αλλά και με διασώσεις.

«Στόχος μας είναι η αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων από παρατεταμένες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα