ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κύπριος γιατρός στον Μαραθώνιο Αθηνών για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία

10 Νοεμβρίου 2023, 09:54

images

Στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία αφιερώνει τον αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών που θα τρέξει την Κυριακή ο Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου, ιδρυτής του Παιδογκολογικού Τμήματος και των Υπηρεσιών Υγείας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καρκίνου σε παιδιά και έφηβους στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωσή του, το φιλανθρωπικό ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία αναφέρει ότι ο 67χρονος γιατρός, με τις προσπάθειες του θέλει να εμψυχώσει, να ενδυναμώσει και να δώσει μηνύματα ελπίδας, κουράγιου, αντοχής και αγάπης σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, που πολεμούν τον καρκίνο, όπως επίσης και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, που καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία και ολιστική φροντίδα στα παιδιά με καρκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε δηλώσεις του ο Δρ Λοΐζου ανέφερε ότι "ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι ένας δύσκολος και ιδιαίτερα απαιτητικός Μαραθώνιος. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που τα παιδιά και οι γονείς τους πρέπει να αντέξουν σε ένα Μαραθώνιο Γολγοθά! Στον απάνθρωπο, σκληρό και οδυνηρό αυτό αγώνα τους, δεν πρέπει ποτέ να είναι μόνοι τους. Χρειάζονται από εμάς, είτε ως γιατροί και νοσηλευτές, είτε ως κοινωνία και πολιτεία, τη στήριξη και την αγάπη μας με κάθε τρόπο", σημείωσε.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ως ανθρωπότητα αλλά και ως Κύπρος έχουμε πετύχει πολλά. "Είναι απαραίτητο να εργαζόμαστε αδιάλειπτα, σε συνεργασία με κέντρα αριστείας της χώρας μας και του εξωτερικού, στο πλαίσιο διεθνών πρωτοκόλλων και ερευνών, έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι καλύτερο υπάρχει ανά πάσα στιγμή", ανέφερε.

"Είναι με τις σκέψεις αυτές που αφιερώνω τον αγώνα μου αυτό, του κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών στα παιδιά και στους γονείς τους, που πολεμούν τον καρκίνο, για να δώσω το συμβολικό μήνυμα ότι με μακρόχρονες συνεχείς προσπάθειες, όσο δύσκολες και επίπονες και εάν είναι, θα φτάσει εκείνη η ημέρα που πλέον κανένα παιδί δεν θα χάνει τη μάχη εναντίον του καρκίνου", κατέληξε ο Δρ Λοΐζου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Σχετικά Άρθρα