ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κτυπούν καμπανάκι για χρήση πολλαπλών φαρμάκων

31 Αυγούστου 2023, 13:21

images

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το θέμα της Πολυφαρμακίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας υπό την Υπουργό Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι του ΟΣΑΚ, του ΟΑΥ, του ΠΑΣΥΜΝ, του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συζητήθηκε η ετοιμασία ενημερωτικής εκστρατείας για το θέμα της Πολυφαρμακίας. Η Πολυφαρμακία είναι η χρήση πολλαπλών φαρμάκων ή περισσότερων απ' ότι είναι ιατρικώς απαραίτητα.

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει ενημέρωση του πληθυσμού για τους κινδύνους που πιθανόν να ελλοχεύουν από τη συχνή και ταυτόχρονη χρήση πολλών φαρμάκων, ειδικότερα από άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και η πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων προς τους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς, το φαινόμενο της Πολυφαρμακίας παρατηρείται πολύ συχνά στους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο αλληλεπίδρασης και παρενεργειών.

Το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει με πρόσθετες δράσεις που αφορούν στην υγεία των ηλικιωμένων με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τρίτης ηλικίας.

Σχετικά Άρθρα