ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κινητές μονάδες εμβολιασμού σε Πάχνα και Κάμπου το Σάββατο

20 Ιανουαρίου 2022, 06:54

images

Κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται το προσεχές Σάββατο, 22 Ιανουαρίου του 2022, στις κοινότητες Πάχνας και Κάμπου.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Πάχνας και στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Κάμπου, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κρασοχωρίων και Μαραθάσας.

Οι ώρες λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Πάχνας θα είναι από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 και στο Κέντρο Υγείας Κάμπου από τις 09:00 μέχρις τις 14:00.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο σημείο για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης) και άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Moderna ή Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Moderna 4 εβδομάδες και Pfizer 3 εβδομάδες).

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 5 μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Moderna και Pfizer/Biontech).

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Σχετικά Άρθρα