ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κίνα: Kλείνει τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών

29 Αυγούστου 2022, 15:26

images

Οι Αρχές στη νότια πόλη Σεντζέν της Κίνας έκλεισαν τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο Huaqiangbei και ανέστειλαν τις υπηρεσίες σε 24 σταθμούς του μετρό τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Τρία βασικά κτίρια σε μια μεγάλη περιοχή, που αποτελούνται από χιλιάδες  πάγκους που πωλούν μικροτσίπ, ανταλλακτικά τηλεφώνου και άλλα εξαρτήματα σε κατασκευαστές, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας επιβεβαίωσαν το κλείσιμο της Δευτέρας στο  Reuters, ενώ τρία άτομα που εργάζονται εκεί είπαν ότι οι διαχειριστές του κτιρίου τους είχαν πει να εργάζονται από το σπίτι.

Τα δρομολόγια του μετρό σε 24 σταθμούς στις κεντρικές συνοικίες Futian και  Luohu σταμάτησαν επίσης, σύμφωνα με επίσημα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Futian, την έδρα της κυβέρνησης της πόλης, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι  οι κινηματογράφοι, τα καραόκε μπαρ και τα πάρκα θα παραμείνουν κλειστά και οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το κλείσιμο των συνόρων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό έχουν βλάψει τη  Huaqiangbei, η οποία πριν από την πανδημία ήταν γεμάτη με ξένους επιχειρηματίες που αναζητούσαν εξαρτήματα στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, ο τεχνολογικός κόμβος σχεδόν 18 εκατομμυρίων ανθρώπων ανέφερε εννέα συμπτωματικά και δύο ασυμπτωματικά κρούσματα από τεστ την  προηγούμενη ημέρα.

Το τεστ για τον κορωνοϊό έχει γίνει χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής στην πόλη, με τους περισσότερους δημόσιους χώρους και γραφεία να χρειάζονται αποδεικτικό τεστ εντός 48 ωρών για την είσοδο ή εντός 24 ωρών σε περιοχές που  κρίνονται υψηλού κινδύνου.

Ενώ η πόλη έχει αποφύγει ένα γενικό κλείσιμο μετά από ένα εβδομαδιαίο lockdown τον Μάρτιο, οι κάτοικοι μεμονωμένων κατοικιών έχουν υποβληθεί σε εβδομαδιαία καραντίνα όταν εντοπίζονται θετικοί.

Το  πρωί της Δευτέρας το αστικό χωριό Wanxia, το οποίο παρέχει φθηνά καταλύματα σε χιλιάδες χαμηλόμισθους εργάτες, όπως οδηγούς ντελίβερι και  μισθωτούς, σφραγίστηκε ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού, αν και δεν αναφέρθηκαν θετικά κρούσματα εκεί.

Η Κίνα ανέφερε 1.696 νέες μολύνσεις στις 28 Αυγούστου, εκ των οποίων οι 352 ήταν συμπτωματικές και οι 1.344 ήταν ασυμπτωματικές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σχετικά Άρθρα